Welk vervoersmiddel is geschikt voor uw bezorgservice?

In de snel bewegende wereld van deze tijd is (online) eten bestellen populairder dan ooit. Niet alleen de friet- en shoarma-zaak, maar ook het top-restaurant bezorgt eten aan huis. Het is snel, gemakkelijk, betaalbaar, en er komen steeds meer gezonde opties bij.

Wilt u uw maaltijden ook bij uw klanten thuis afleveren, of wilt u uw bezorgservice verbeteren? Weet u dan wel welk vervoersmiddel geschikt is voor uw bezorgservice? Wij zetten de voor- en nadelen van de populairste vervoersmiddelen onder elkaar.

De populairste vervoersmiddelen

De populairste vervoersmiddelen voor bezorgdiensten zijn de fiets, de scooter, en de auto. Voor elk vervoersmiddel bespreken we de eigenschappen en de situaties waarin ze het beste tot hun recht komen.

Fiets

De fiets wint de laatste jaren enorm aan populariteit als vervoersmiddel voor bezorgingen, en dat is niet voor niks. Ten eerste is een fiets milieuvriendelijker dan de meer traditionele scooter. Aangezien veel mensen het belangrijk vinden dat er aan het milieu gedacht wordt, geeft dit uw restaurant een goede uitstraling.

Net als de ecologische voetafdruk zijn ook de kosten van bezorgen per fiets betrekkelijk laag. U betaalt geen wegenbelasting of brandstofkosten en ook het onderhoud hoeft niet veel te kosten. Daarnaast kunt u jonger en goedkoper personeel aannemen als u fietsen inzet, omdat de bezorgers geen rijbewijs nodig hebben.

Een nadeel van het bezorgen per fiets is het bereik. Met de fiets kunt u minder snel lange afstanden afleggen en loopt u het risico dat het eten koud wordt. Dat betekent niet dat de fiets altijd langzamer is. Vanwege zijn wendbaarheid manoeuvreert een fiets bijvoorbeeld sneller door een stadscentrum dan een auto. Het is dus niet vreemd dat bezorgdiensten als Deliveroo en Foodora veel maaltijden per fiets bezorgen.

Maaltijdbezorging met fiets

Scooter

De scooter kent enkele overeenkomsten met de fiets als bezorgmiddel. Net als een fiets is een scooter namelijk betrekkelijk wendbaar en ideaal voor het gebruik is een stad. Een groot voordeel van een scooter tegenover een fiets is natuurlijk de snelheid. Zeker over middellange afstanden en buiten de spits is een scooter simpelweg vele malen sneller.

Voor deze snelheid betaalt u echter wel een prijs. Als u gebruik maakt van scooters als vervoersmiddel voor uw bezorgservice heeft u namelijk te maken met brandstof- en onderhoudskosten. Daarnaast kunnen de aanschafkosten van één of meer scooters veel geld kosten. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook opties om scooters te leasen.

Naast de snelheid, is ook het bereik van een scooter groter dan dat van een fiets. Ten slotte heeft een scooter minder last van bijvoorbeeld een regenbui of tegenwind en wordt de bezorger minder snel moe. Zeker als u in kleine steden en dorpen bezorgt, kan een scooter de ideale oplossing zijn voor uw bezorgservice. Verschillende maaltijdbezorgers hebben hier verschillende oplossingen voor. Omdat zij ook buiten drukke steden actief zijn maakt Scoober, de bezorgdienst van Takeaway.com, bijvoorbeeld veel gebruik van elektrische scooters.

Scooter maaltijdbezorging

Auto

Ten slotte kunt u ervoor kiezen om auto’s te gebruiken voor uw bezorgservice. Dit kan een uitstekende oplossing zijn als u over langere afstanden wilt bezorgen. Uiteraard brengt een auto relatief hoge kosten met zich mee, maar in ruil daarvoor kunt u wel bezorgen over een groot gebied. Daarnaast kunt u in een auto grotere en meer orders tegelijk bezorgen.

Ten slotte heeft een auto nagenoeg geen last van het weer, een regenbui of tegenwind zal uw bezorgtijd amper aanpassen. Daarentegen heeft een auto aanzienlijk meer last van het verkeer, denk aan files of stoplichten. Voor bezorgdiensten in de binnenstad is een auto in de regel dan ook niet geschikt. Wel is de auto veruit het meest geschikt voor grote bestellingen en cateringen.

Eten bezorgen met auto

Een combinatie

Zoals u kunt zien heeft elk vervoermiddel haar eigen voor- en nadelen, en komt elk vervoersmiddel in een andere situatie het beste tot haar recht. U hoeft zich gelukkig niet te beperken tot slechts één soort vervoermiddel.

Zo kunt u bijvoorbeeld fietsen inzetten voor alle orders in de binnenstad, maar scooters gebruiken voor alle bestellingen buiten de stad. Met een combinatie van verschillende vervoersmiddelen komt uw bezorgservice soms het beste tot z’n recht. Uber Eats zet zelfs alle drie de vervoersmiddelen in voor hun bezorgservice. Wel is het verstandig om van te voren uw bezorggebied te bepalen.

Vervoersmiddelen voor maaltijdbezorging

Uw bezorgservice onder controle houden

Uiteindelijk komt u er in de praktijk het beste achter welke vervoersmiddelen het beste zijn voor uw bezorgservice. Elke situatie is uniek en kan op een andere manier profiteren van de eigenschappen van verschillende vervoersmiddelen.

Welke (combinatie van) vervoermiddelen u ook inzet voor uw bezorgservice, met de delivery app voor bezorging van CashDesk houdt u altijd grip op uw bestellingen. In de delivery app kunt u precies zien waar uw bezorgers zijn en vindt u alle relevante orderinformatie. Zo heeft u altijd het overzicht, hoe groot of klein uw bezorgservice ook is.

Weten wat we voor uw restaurant kunnen betekenen?