8x onmisbare horeca software voor elk restaurant

Als restauranteigenaar heeft u het waarschijnlijk druk genoeg. Er moet hard en snel gewerkt worden en er moet veel bijgehouden worden, van reservaties tot personeelsuren. Gelukkig bestaan er veel software-programma’s die u kunnen helpen om slimmer, sneller, en effectiever te werken.

Welke soorten software zijn er? Wat kan software voor uw restaurant betekenen? En welke software is onmisbaar in elk restaurant? Dit zijn de vragen die we in dit artikel gaan beantwoorden.

Essentiële restaurant software

Of het nu is om uw reserveringen bij te houden, de kassa te bedienen, of bezorgingen te regelen, software kan uw restaurant een steuntje in de rug geven. Hieronder zetten we voor u de acht soorten horeca software uiteen die eigenlijk onmisbaar zijn in elk restaurant.

1. Kassasysteem software

Kassasysteem software is misschien wel één van de belangrijkste stukken software voor elk restaurant. Als plek waar het geld binnenkomt is dit systeem het hart van uw onderneming. Met een slim kassasysteem zorgt u ervoor dat afrekenen altijd soepel verloopt en er geen verwarring ontstaat over bijvoorbeeld wisselgeld. Belangrijk voor zowel u als voor uw klanten.

2. Reserveringssoftware

Natuurlijk wilt u elke avond een volgeboekt restaurant hebben, maar u wilt ook geen nee verkopen aan klanten zonder reservering. Daarnaast is het belangrijk om alle reserveringen bij te houden, anders bestaat de kans dat tafels dubbel geboekt worden of mensen te lang moeten wachten op hun tafel. Reserveringssoftware kan dit allemaal in de gaten houden en zorgt ervoor dat u nooit meer een verkeerde reservering hoeft te maken.

3. Personeel software

Een van de belangrijkste onderdelen van uw restaurant is natuurlijk uw personeel. Met de hulp van personeel software houdt u altijd het overzicht over uw werknemers. U kunt de uren bijhouden en direct exporteren naar uw administratie. Daarnaast kunt u ook rechten toekennen aan individuele werknemers. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat de floormanagers wel zicht hebben op de reserveringen, maar het barpersoneel niet.

Personeel restaurant

Met personeel software houdt u altijd het overzicht op uw personeelszaken

4. Bestellingen opnemen

Bestellingen opnemen met pen en papier mag dan misschien zijn charme hebben, maar er kunnen makkelijk fouten gemaakt worden. Een softwaresysteem voor het opnemen van bestellingen verhelpt dit.

Of het nu in uw restaurant is of over de telefoon, door bestellingen op te nemen met slimme software hoeft zich geen zorgen meer te maken over onleesbare handschriften of miscommunicaties.

5. Digitale plattegrond

Een ander handig stukje software is een digitale plattegrond van uw restaurant. Bij veel systemen kunt u zelf de indeling van uw restaurant importeren in de software. Zodra u dat heeft gedaan kunt u deze software bijvoorbeeld gebruiken om in real time te zien welke tafels bezet, vrij, of gereserveerd zijn. Hiermee houdt u altijd het overzicht en is de tijd van verwarring over tafels voorbij.

6. Bezorg software

Waar moet een bestelling precies heen, en hoe kom je daar het snelst? Zeker in de grotere steden kan dit soms een lastige opgave zijn. Bezorg software helpt u bij het bijhouden van bestellingen, het plannen van routes, en het volgen van uw bezorgers.

Door middel van een koppeling met Google Maps en GPS-trackers bieden veel bezorg softwaresystemen u het overzicht over de status van uw bezorgers en bestellingen.

7. Boekhoudprogramma

U bent waarschijnlijk niet in de horeca gaan werken omdat u zo enorm van boekhouden houdt. Gelukkig is er software ontwikkeld die u hierbij kunt helpen. Geen eindeloze rijen mappen en archiefkasten meer, tegenwoordig kunt u ook alles digitaal regelen. Goede boekhoudsoftware houdt uw inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rijtje, en is vaak te koppelen aan programma’s als Reeleezee en Yuki.

Boekhouden op papier

Met boekhoudprogramma’s is papieren boekhouding niet meer de enige optie

8. Rapportages

Uiteindelijk wilt u uw restaurant natuurlijk altijd blijven verbeteren. Welke gerechten verkopen het beste? Rond welke tijden is het het drukst? Op welke dagen maakt u de meeste omzet?

U kunt dit met de hand bijhouden, maar dat kost u veel van uw kostbare tijd. In plaats daarvan kunt u dit allemaal automatisch laten bijhouden door een softwareprogramma. Aan het einde van de dag kunt u vervolgens alle gegevens van de afgelopen dag terugzien en bepalen waar u uw restaurant kunt verbeteren.

Alles-in-één horeca software van CashDesk

Zoals u ziet kan het enorm handig zijn om software te integreren in uw restaurant. Het zou natuurlijk nog fijner zijn als al deze functionaliteiten in één stuk software te vinden zouden zijn. Dat is precies wat de bezorg software van CashDesk biedt. Met de kassasystemen van CashDesk heeft u alles onder uw vingertoppen. Van bestelling tot bezorging, en van reservatie tot bediening.

Bent u nieuwsgierig naar alle mogelijkheden die restaurant software u kunt bieden? Of wilt u weten of CashDesk iets voor u is? Kijk dan rond op onze website of neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Weten wat we voor uw restaurant kunnen betekenen?