QR-codes: bestellen en betalen door klanten

QR-codes: bestellen en betalen door klanten

QR-codes: bestellen en betalen aan tafel in restaurants

Het plaatsen van bordjes met QR-codes op uw tafels biedt vele voordelen tijdens de coronacrisis. Gasten kunnen zo geheel zelfstandig een bestelling plaatsen en de betaling voltooien zonder dat hier personeel voor ingezet hoeft te worden. Zo kunt u gemakkelijk besparen op personeelskosten en afstand bewaren tot de gasten. Tot slot ligt de gemiddelde bestelling hoger wanneer een klant een bestelling plaatst via zijn eigen smartphone, dan wanneer deze wordt opgenomen door een ober.

Hoe werkt bestellen met een QR-code?

Het concept werkt als volgt: op elke tafel komt een bordje te staan met een QR-code die de gast kan scannen met zijn eigen smartphone. Vervolgens komt de gast terecht bij het online menu van uw restaurant en kan de gast geheel zelfstandig en contactloos zijn bestelling plaatsen, en de betaling zonder tussenkomst van obers afronden. Ook kan elke bestelling meteen gekoppeld worden aan een tafelnummer. Mocht er vanwege de voorgeschreven anderhalve meter afstand niet uitgeserveerd worden aan tafel kan er gebruik worden gemaakt van één of meerdere pick-up-points. Vanaf het pick-up-point kan de gast zelf zijn bestelling ophalen nadat het eten bereid en neergezet is.

Contactloze bestelling en betaling

Bij gebruik van het QR-code systeem kunnen klanten geheel vrij van contact met personeel een bestelling plaatsen en achteraf betalen. Dit is met name in de 1,5-meter samenleving waarin we ons momenteel bevinden een effectieve oplossing om afstand tot elkaar te bewaren.

Verbeterde communicatie

Een minder arbeidsintensieve bedrijfsvoering gaat gepaard met minder menselijke fouten, zoals het fout opnemen van een bestelling. Zo kan het QR-code systeem zorgen voor een betere communicatie tussen gasten, bediening en de keuken.

Hogere gemiddelde bestellingen

Er is gebleken dat gasten meer bestellen wanneer zij niet in contact staan met een ober of medewerker aan de balie. Hier kan op in worden gespeeld door middel van bestelzuilen, maar dus ook met het gebruik QR-code bordjes in uw restaurant. Zo geeft deze kleine investering direct resultaat met een hogere omzet tot gevolg

Goedkoop alternatief vergeleken met tablets

Binnen veel All You Can Eat concepten zijn contactloze bestellingen al geruime tijd een gangbaar fenomeen. Voor elke tafel wordt een tablet beschikbaar gesteld waarmee de klant zelfstandig kan bestellen. Voor kleinere restaurants kan dit echter een flinke investering zijn. CashDesk vindt al deze tablets onnodig vanwege de hoeveelheid mensen die tegenwoordig een smartphone bezit (87% volgens het CBS in 2019). Daarom biedt CashDesk met deze QR-codes een goedkoop alternatief.

 

 

QR bestellen gastronoom

Installatie en begeleiding door CashDesk

Wanneer u gebruikt wilt maken van het QR-code systeem kan CashDesk de bordjes voor u ontwerpen, afgestemd op uw wensen. Daarnaast begeleiden wij u bij de installatie en het live-gaan. Mocht u nog vragen hebben achteraf, dan staat ons support-team altijd voor u klaar!

QR-codes in uw restaurant

Wilt u ook profiteren van de voordelen van QR-code bordjes in uw restaurant voor contactloos bestellen en betalen? Of bent u benieuwd wat deze dienst exact voor uw restaurant kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de opties met u.

 

Referenties

Centraal Bureau voor de Statistiek. (2019, 4 februari). Meeste Nederlanders beschermen gegevens op smartphone. Geraadpleegd op 7 mei 2020, van https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/06/meeste-nederlanders-beschermen-gegevens-op-smartphone